victorias secret

Hejhej! Idag har jag och Wendi varit och shoppat. Jag köpte fem par trosor från victorias secret, en rosa mysdress och två toppar. Sen åkte vi hem och bara tog det lugnt.

Ni har rätt, ROSA! Kanske.. Eller typ beige.. Lägger ut bilder på allt i nästa inlägg, lovar.

MAMMA lägg in pengar till mig :) Puss på er!

good evening for me good morning for you

Hola! Nu har vi kommit hem från ett litet get together med mina värdföräldrars jobbarkompisar. Vi var hos min värdpappa Jasons chef och hans hus var lyyyyyx, det hade en jättefin pool och åh vad fint det var! Jag tog mig en liten svimtur i poolen. Så ska jag bo när jag blir stor. Har jag berättat för er att jag har en egen toalett här? Hihi!

Imorgon ska jag och Wendi (Värdmamma) till the shoppingmall för lite terapi (shopping). Hade också en skype träff med min underbara UNDERBARA släkt som jag saknar!! Nästa helg ska vi åka till Orange County, Newport och bo där fredag-måndag. Helgen efter det ska vi till Oregon där min värdpappas familj bor. 

Min representants man Pat är jätteduktig på att surfa så jag frågade om han kunde lära mig det så det ska bli skitkul! En annan rolig sak är att det finns en efter-skolan grej i min skola, called cosmotology vilket är smink, hårklippning, allt - kurs. Och eftersom att jag älskar sånt så har jag anmält mig till det. Så det ska bli skitkul.

Och sen måste jag bara säga en sak som jag har lärt mig som jag vill dela med mig till er alla, speciellt blivande utbytesstudenter:

Innan jag åkte till USA var jag orolig om var jag skulle hamna, jag kunde inte sova vissa nätter för jag var rädd för att hamna in the middle of nowhere. Men jag hamnade kalifornien, alla tyckte att jag var lyllig och många var nästan avundsjuka. Att kunna säga att jag skulle hamna i kalifornien gjorde mig stolt och lycklig, det kändes bra att säga det. För jag visste itne vad som väntade mig. Jag hamnade som ni har läst i ett ohygienskt hem, det finns 50% amerikaner hrä (inte för att jag har ett problem med det utan det jag vill säga att det pratas lika mycket spanska som engelska, har inget problem med det heller men man får möta olika kulturer inte bara den amerikanska, vilket man kanske får mer i in the middle of nowhere stater, inte storstäder som här), och min familj tyckte jag inte alls om. Jag satt där i mitt rum, solen sken ute och stranden var inte alltför långt bort, enligt vissa var det lyx, och jag satt där och önskade att jag hade hamnat i en bra familj, i ett rent hem in the middle of nowhere. Nu säger jag inte att kalifornien är dåligt, men oroa er aldrig för VART ni hamnar. För det viktigaste av allt är att huset är rent, maten är bra, famlijen är snäll och att skolan är bra med trevliga människor och lärare. Sen skadar det självklart inte att solen skiner året om och att man har en pool som man kan bada i när man vill. Men det spelar ingen roll vart du hamnar, det spelar roll hos vem du hamnar. Och KRÄV bilder av huset och människorna innan du ens åker. Det gjorde inte jag, jag antog att de bodde helt ok och att de var snälla människor. Men jag kände mig helt lurad när jag kom fram.

Nu har jag dock hamnat i en underbar familj som sagt. De har lovat att jag ska få måla mitt rum i vilken färg jag vill.. Gissa vilken färg? Seriöst, gissa. Puss

sol sol och sol

Hola människor! Eftersom att jag bara har berättat om vad som har hänt, det negativa nivet, så tänkte jag att jag ska berätta om det bra-iga också! Jag har som sagt bytt familj, bor nu hos Jason och Wendi, ett par i 35års åldern. Inga barn, men de har en underbar Beagle (hund). Jag bor tvärs över gatan från min representant och det är jag nu glad över för dom är trevliga. Skolan är jag inte lika nöjd med, inte en ända snygg kille, i min engelskaklass pratar alla mexikaner spanska, och alla i min engelska klass är mexikaner så det är mer som en spanska lektion.. Så jag fattar inte vad ngn säger på den lektionen men de andra lektionerna är helt Ok. Men inte en ända snygg kille, inte en ända..

Nästa helg är det tänkt att vi ska åka och på i newport, OC, några dagar. Helgen efter ska vi nog till staten Oregon.

Och tack för alla stöttande och underbara kommentarer från alla!

Pussss

Har ingen rubrik idag..

Hej! Jag vet att jag inte har skrivit på de sex senaste dagarna, men here's the thing.. De senaste sex dagarna har varit de svåraste dagarna i mitt liv. Sist jag skrev var jag påväg från NY till Kalifornien. Resan gick bra och allting. När jag kom fram var det en skylt vid vänthallen där det stod "welcome to San diego Linn". De verkade jättetrevliga till en början och så. Vi åkte direkt till skolan och fixade mina ämnen och allt och sen så åkte vi först hem till min representant och sen hem till dom. Dom hade berättat lite om att deras hus inte var så fint och så och jag tog det med en nypa salt.. Det skulle jag inte ha gjort.

Iaf, vi åkte upp på ett område som inte var så fint och helt plötsligt pekar min värdsyster uppåt och säger: "Där är vårat hus!" Framför mig såg jag ett supergammalt äckligt hus och jag trodde inte mina ögon. När vi går ut ur bilen och kommer 3-4 meter nära ingången känner jag en lukt av kiss. När jag kommer in i huset är den dubbelt så stark. Huset var äckligt, det var ofräsht och det var gammalt. De sex katterna använde inte kattlådan utan föredrog mer heltäckningsmattan att kissa på. IEW. Jag fick en rundtur av det lilla lilla huset och därefter gick jag in på mitt rum och brast i gråt och hade panik. Hur fan hade jag hamnat där? En dag gick och efter den andra natten vaknade jag kl 7 på morgonen (jet lag), och gissa vad jag trampar i? KATT SPYA! Det var droppen och jag ringde mamma och grät och ville bara flytta därifrån. Jag hade knappt ätit på tre dagar och offentliga toaletter (som jag hatar att gå på) var fräsha jämnfört med deras toaletter. Hon ringde explorius som fixade så att jag kunde bo hos min representant ett tag innan de hittade en ny familj. Nu är jag i min säng hos min nya familj som är ett par i 35årsåldern, jättesnälla. Verkligen glad att jag bor med dom. Bloggar mer imorgon men nu vet ni hur det har varit, det var att göra en LÅNG historia kort.

Good night.

Hej

Jag har tyvarr inte tillatelse att lagga upp bilder pa huset men mamma lova att ringa mig klockan 05.00 AM min tid imorgon till min amerikanska telefon. Puss


CALIFORNIA BABY!

Jag ar framme i californien. Familjen ar underbar, de staller upp pa allt och de ar jattesnalla. Tyvarr har de 6 katter som jag borjar kanna allergi mot, en allergi jag inte visste att jag hade. Dagarna gar och jag har det lite jobbigt just nu men det kommer bli bra, det kommer det absolut. Det har ar de svaraste men ocksa det absolut coolaste jag ngnsin gjort!

Love ya'll!

Taggar till CA imorgon!

Nu är vi äntligen hemma, ÄNTLIGEN. New York är en underbar stad och den har mycket att erbjuda. Idag har jag gått över Brooklyn Bridge, gått i affärerna på Soho, åkt på Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge, varit i Brooklyn, sett Ground Zero (Där World Trade Center brukade stå). Hemskt att se att på den platsen har flera tusen människor förlorat sina liv. 
Sen var det bilder på 11 människor som förlorade sina liv där. Hemskt att se.

Sen har jag sett frihetsgudinnan också.

Men nu är vi hemma och det är skönt, så himla skönt. Puss på er och tack för alla underbara kommentarer, i love you! Skriver mer imorgon för då har jag nog massa mer att berätta!

Lägger in bilder från dagen.



Jag på en båt, det var från den jag såg frihetgudinnan.



Jag i Brooklyn med Manhattan bakom mig, och en liten del av Brooklyn Bridge.



Jag och Brooklyn Brigde bakom mig



En trött Linn efter en heldag i NYC, här sittandes på Starbucks café.



Friends - huset!




Jag gåendes över Brooklyn Bridge!

Puss

Nu bär det av till NY city

Nu bär det av till NYC, vi ska till olika ställen som jag skriver om sen. Men först ska jag till frukostbuffén som jag berättade om igår.. EUUUUW!

Haha nej Sara, inte en ända snygg kille har jag sett hittils! Men de finns förhoppningsvis i Kalifornien :). Och vädret är HETT!

Pussssss!

First day in new york city

Benen värker efter en shoppingdag i new york city. Staden är underbar med alla sorters människor med olika amerikanska dealekter, det är charmigt. Älskar den amerikanska dealekten, så fin! Tänk att jag också pratar så snart. Igår gick vi och la oss vid klockan 8 och vaknade vid halv 7 (vaknade några gånger under natten, men det gjorde inget), så det blev mycket sömn. Vi gick upp, och det ända som fanns vid frukosten var söta flingor med mjölk, te, juice och muffins. Godisgris som jag är (har lite svårt och dricka osvensk mjölk också), så det blev två blåbärsmuffins och två glas juice till frukost. Welcome to america! Sen åkte vi en buss med en jätterolig guide som hette Eddie. Han tog oss till Central Park där vi gick, men sen berättade han att folk brukade jogga i parken, så varför skulle inte vi göra det? Så vi joggade en bit, haha! Var väl lika bra efter den onyttiga frukosten jag åt. Sen hoppade vi på bussen igen och åkte vidare till Times Square, Soho, Little Italy, Chinatown, med mera. Kul att se. Dock satt vi bara på bussen när vi såg dem men sen fick vi egen tid och då var jag och Hedvig på 5th Avenue och Times Square. Jag tycker att om man inte vill lägga flera timmar på att se varje grej så räcker det att vara i NY i tre dagar. Fast jag är mer för solsemester än titta-runt-på-staden semester så det beror självklart på vilken sorts person man är och vad man tycker om. Imorgon ska vi vidare på tur på bussen och vi ska gå i Soho förhoppningsvis. Mycket shopping blev det inte, en necessär, en häng-necessär (båda från Victorias secret), två I LOVE NY tröjor, en till mig och en till min bror, en new york skylt med min brors namn på, (har bestämt att jag ska försöka hitta en sån från varje stat jag är i med hans namn, kul va?), och en jeansklänning från forever21. Slänger in en fin bild från dagen, har dock ingen på mig, jag har bara tagit turistbilder. Hihi. Och jag läser varenda kommentar ska ni veta om ni undrar varför jag inte svarar på dom, men jag svarar om ni har några frågor :) Jag har det i alla fall bra här! På fredag går mitt flyg runt 7 på morgonen, jippi. Faktiskt så är det Jippi för då har jag hela dagen på mig att umgås med min värdfamilj. Puss på er allihopa! Familj och vänner, jag älskar er.

Sara, du ville ha en jeansklänning, check this out! Om det inte funkar, gå in på forever21.com på casual dresses. På sida ett (mitten eller längst ner) och på sida på (högst upp) hittar du två jeansklänningar. Köpte den på första sidan idag.

http://www.forever21.com/product.asp?catalog%5Fname=FOREVER21&category%5Fname=dress%5Fcasual&product%5Fid=2064104883&Page=1


http://www.forever21.com/product.asp?catalog%5Fname=FOREVER21&category%5Fname=dress%5Fcasual&product%5Fid=2063277477&Page=2



God morgon

Nu har vi precis vaknat, gick och la oss klockan 8 lokal tid igår kväll. Vi var sååå trötta. Nu taggar vi till för en dags shopping i new york. Hoppas ni har det bra, och alla! När ni skriver kommentarer, skriv erat namn så att jag vet vem det är ifrån :) thanks! Puss!

JAG ÄR HÄR!

Jag är framme i the city of shopping, NEW YORK och lyckan är på hög nivå. Självklart var det jobbigt att säga hejdå till alla, men nu är jag här och gråta och sakna kan man göra sen! (Fast självklart är det svårt). Resan började med att mamma fixade in mig på ekonomi plus, så jag satt väldigt skönt och det underlättade resan. När vi kom fram gick vi igenom passkontrollen, och där satt en väldigt charmig kille som jag förde en konversation med men det stod flera hundra i kö så jag kände att jag inte kunde stå och babbla på hur länge som helst. Men bra gick det i alla fall. Sen kom vi ut ur flygplatsen och nyfikna som amerikanarna är frågar dom vart vi kommer ifrån, då svarade jag Sverige. Då säger dom: "Oh it's a little warmer here right?" Om det är.. Sen när jag berättar för alla att jag ska till San diego svarar alla, "your'e sooo lucky, it's beautiful there". Kul att höra tycker jag. Puss på er alla där hemma, jag saknar och älskar er men vi ses om 10 månader. Nu ska jag snart hoppa i poolen. Undrar när eran snö kommer.. Hihihihihi. Puss.

idag åker jag idag åker jag idag åker jag

Dagen är här, idag åker jag. Idag åker jag till USA i 10 månader. Just nu är det lite jobbigt, eller VÄLDIGT  snarare.. Att säga hejdå är så jävla svårt men vi ses om 10 månader, det går fort. Åker om en timme, har lite att fixa, sen startar mitt ÅR I USA! Jag är så lycklig, innerst inne. Hej då sverige, nu ska jag gå och påbörja det coolaste jag någonsin gjort, PUSS! Älskar er alla, ni vet vilka ni är. Ni är bäst.


jag har världens bästa släkt

Klockan är 01.21, vilket betyder att det är söndag. Och vet ni vad det betyder? ATT JAG ÅKER I ÖVERMORGON! Så idag har jag haft sesom10månader-middag. Mina två mostrar, deras män, mina tre kusiner, mina föräldrar, min bror, min farmor, min mormor, min morfar och deras familjevänner var samlade. Sara och Fredrik hade fixat en rolig skattjakt som jag gick, den var mycket uppskattad. Ett litet tag kunde jag inte hålla tårarna borta, men de torkade jag snabbt bort och fortsatte att njuta av kvällen. Jag älskar er alla, tack för en underbar kväll. God natt.


5 dagar

Hej! Nu är det bara fem dagar kvar, om några timmar är det fyra dagar kvar, och tiden bara springer iväg. Försöker hitta en stund då jag ska packa men det går segt! Igår var jag hos emma på avskeds/överreaskningsmiddag för Jennifer vilket var väldigt trevligt. Hon gick verkligen på det, fan vad duktiga vi var tjejer! Tack fi alla fall för en supermysig kväll Emma, Linnea, Sofie, Anna, Josefin, Jennifer och Laura. Dock var det lite tråkigt att behöva säga hejdå till Jennan för 10 månader, hon åker ju imorgon! Men jag åker ju också snart, så :).

Nu sitter jag hos barnvakten och väntar på att få gå hem. När jag kommer hem ska jag börja städa och rensa mitt rum, måste verkligen göra det nu. Även fast jag kommer vara hemma vid typ elva. Men måste man så måste man! Tiden räcker inte till känns det som. Jag kommer åka från new york tidigt på morgonen så att jag är i San Diego klockan halv 12 på dagen, vilket är väldigt bra för då har vi hela dagen på oss. Dessutom kommer jag åka till min skola direkt och göra ett såkallat placement test för att se vart jag hamnar! Spännande, hoppas på senior såklart. 

1 vecka kvar, i'm so lucky.

Jag är så lycklig. Jag bara längtar och nu är det endast en vecka kvar. Idag har det varit som gamla tider. Först jobbade jag, sen träffade jag Cornelia. Dock var det inte sista gången innan USA, för vi ska på fest tillsammans imorgon vilket ska bli riktigt roligt. Sen råkade vi stöta på Lina W från gamla klassen som jag inte har träffat på över ett år. Och sen kom Sandra, också från gamla klassen också från ingenstans. En riktig 9C reunion. Nästan allt av en slump! Förutom Cornelia då, vilket var planerat. Men det var riktigt roligt att träffa alla igen! Nu innan jag åker lixom. Hittils har jag bara behövt säga ett hejdå, vilket var till maria. Jobbigt blir det också imrogon då jag måste säga hejdå till Nikolina och Adela också. Men 10 månader går fort. Eller?

Idag fick jag också ett mejl från Explorius, där det stod att de hade gjort en "group" på facebook för alla som ska åka till New York softlanding i tre dagar innan vi kommer till värdfamiljerna. Så nu är det en grupp på facebook som jag är med i, jättekul att få prata med alla innan lixom. Gör en bara mer taggad.




8 dagar kvar

Idag har jag ätit en massa massa glass, dock inte ben&jerrys som vanligt. Idag har jag skrivit min packlista, och som jag lovade Jennifer så ska jag lägga ut den här. Imorgon är det bara en vecka kvar. Riktigt taggad. Har dock inte kommit någon vart på min "to do" lista.

Jag har äntligen fått mina flygtider för inrikesflyg. Tyvärr ska jag inte samåka med någon från New York, så det blir lite nervöst. Jag kommer troligen fram till min familj klockan halv 12 på förmiddagen, vilket känns riktigt bra. Först åker jag från NY till Phoenix, Arizona, och därifrån till San Diego till min familj.

Borde man börja packa och städa och rensa rummet nu? Längtar längtar!

Här är packlistan:

Alla mina underkläder
Strumpor
Pyjamas
Jeans
Leggingsjeans
Favorit tröjor, toppar, tshirts, inne-jackor
Kamera + laddare + sladd
Dator + laddare
Ipod + laddare + sladd
Presenter till värdfamiljen
Smink
Tandborste
Bikini
Handduk (?)
Skor
Träningskläder + träningsskor
Plattång
Glasögon
Linser
Pass m.m.
Smycken + klocka
Favorit - nagellacken
Klänningar
Tamponger och bindor
Jeanskjol
Jeansshorts
Godis
Skype-hörlurar + webbkamera
Parfym
Rakhyvel
Tofsar + hårspännen
Hårborste
Pincett
Nagelfil
Allas nummer och de viktigastes adresser
Farmors och mormors adress
Mjukiskläder
Solblondspray

Har jag glömt något?

Pass, alla viktiga papper, svenskt godis, - tack vicis!


spännande, overkligt och roligt.

Idag har jag en stor grej att berätta! Jag träffade idag min farfar för första gången i hela mitt liv. Jag har aldrig träffat honom förut. Pappa träffade honom sist när han var två år så det var en stor dag för oss alla. Hans fru var också med och hon var jättetrevlig hon med. Lägger upp en bild på oss alla sen. Nu vet jag vem min "farfar" är.  

It's getting close

12 dagar, TOLV dagar! Kan ni fatta? Det är sjukt sjukt sjukt. Mindre än två veckor. Om två veckor är jag i USA. Men det är mycket som ska göras innan, rensa rummet, packa, köpa lite presenter till värdfamiljen, säga hejdå till alla, skriva packlista, ha släktmiddag! MED MERA. Jag är taggad till tuuusen.


RSS 2.0